Šiškovski potpisao

Borac ima novog golmana

Adnan Beganović

Aktuelni prvak naše zemlje, Borac iz Banjaluke, pojačao je svoje redove golmanom iz Sjeverne Makedonije, Damjanom Šiškovskim.

Iskusni 29-godišnji golman iz Sjeverne Makedonije, Damjan Šiškovski, je novo pojačanje Borca iz Banjaluke.

Aktuelni prvak naše zemlje, banjolučki Borac, nastavio je sa "slaganjem" ekipe za narednu sezonu u kojoj su ambicje ponovo velike.

Naime, danas su iz Banjaluke obavijestili javnost da je njihov golman i službeno postao Damjan Šiškovski, koji je u Borac stigao iz armenskog Ararata.

Borac i Šiškovski su potpisali ugovor na godinu dana.

"Dolazim u ekipu koja je prošle sezone osvojila titulu u prvenstvu Bosne i Hercegovine i znam da je cilj da se trofej odbrani. Hvala rukovodstvu klubu na ukazanom povjerenju, a na meni je da svojim odbranama doprinesem ostvarenju svih ciljeva.” rekao je Šiškovski i dodao:

“Sa Sebastijanom Hererom me vežu kumske veze i od njega sam već dobio informacije da je ekipa puna odličnih igrača i još boljih ljudi van terena. To je ključ za dobre rezultate".

Inače, ovaj golman je svoju karijeru počeo u Rabotničkom odakle odlazi u Belgiju, tačnije u Gent. Iz Genta stiže na posudbu u Rabotnički, a onda ga fudbalski put vodi u Finsku.

Tamo je branio boje RoPS-a i Lahtija, a jedan dio karijere je proveo na Kipru gdje je nastupao za Doxu.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

U polsjednjih pola godine je branio boje Ararata. Za ovaj armenski klub je nastupao u devet mečeva, a na tri je uspio mrežu sačuvati netaknutom.

Na kraju dodajmo da je Šiškovski prošao sve omladinske selekcije Sjeverne Makedonije, te da je skupio i 11 nastupa u nacionalnom timu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.