Zakazan žrijeb nove sezone prvenstva Bosne i Hercegovine
Foto: N/FSBiH

Za 3. juli

Zakazan žrijeb nove sezone prvenstva Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Takmičenje u elitnom rangu bh. fudbala vraća se početkom augusta mjeseca, a N/FSBiH je zakazao žrijeb. 

"Žrijebanje takmičarskih brojeva WWin lige Bosne i Hercegovine (seniori), Premijer ženske lige (seniorke) i Premijer omladinske U-19 lige za sezonu 2024/25. biće održano u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, 03.07.2024. sa početkom u 12:00 sati.

Na osnovu žrijeba WWin lige BiH i Premijer ženske lige, biće određeni i rasporedi takmičenja Premijer omladinske U-17 i U-15 lige, odnosno Premijer ženske lige za kadetkinje", objavio je N/FSBiH. 

Podsjetimo, titulu prvaka Bosne i Hercegovine braniti će banjalučki Borac koji će našu zemlju predstavljati i u Ligi prvaka.

Prvi protivnik Borca u Evropi ove sezone je albanska Egnatia s kojom će dva puta odmjeriti snage u prvom pretkolu.

Zrinjski, Sarajevo i Velež tri su tima koji će igrati pretkola Konferencijske lige.

Oglasi

Ukupno 12 klubova će igrati WWin ligu Bosne i Hercegovine naredne sezone:

Borac, Zrinjski, Velež, Sarajevo, Željezničar, Sloga Meridian, Široki Brijeg, Posušje, GOŠK, Igman Konjic, Sloboda Tuzla te Radnik Bijeljina.

Podsjetimo, donesena je odluka da se liga smanji na 10 klubova, što znači da će četiri kluba ispasti ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nova sezona će početi 3. ili 4. augusta, a sve bolji tereni i ispadanje četiri ekipe može da nam garantuje sjajan fudbal i uzbuđenja. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Garantuje sjajan fudbal???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi