Ferdinand upitan za Arsenal

Edmir Škorić

Iskusni stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand upitan je za derbi utakmicu 17. kola engleskog Premiershipa protiv Arsenala na Old Traffordu.

Riječ je o povredi zadnje loše 32-godišnjeg kapitena engleske reprezentacije, pa je tako morao napustiti ogled sa Valencijom u 50. minuti.

"Rio je osjetio zatezanje u zadnjoj loži i nisam htio riskirati da propusti utakmicu sa Arsenalom sljedećeg ponedjeljka. Nije riječ o istegnuću, samo lakšem zatezanju, pa vjerujem da će biti spreman do utakmice koja se igra za šest dana", kazao je menadžer Uniteda, Škot Sir Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.