Vaterpolo: Crna Gora u finalu

SportSport.ba

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je prvi finalista Evropskog šampionata u Španiji pošto je u prvoj polufinalnoj utakmici savladala Hrvatsku sa 9:7 (1:2, 3:2, 2:2, 3:1).

Na samom početku su Hrvati, brzo i relativno lako, poveli sa 2:0, ali su Crnogorci mirnom igrom izjednačili i održali egal do poluvremena.

Činilo da su Crnogorci fizički jači, a njihov centar, Boris Zloković, je bio nerješiv problem Hrvatima. 

Sredinom treće četvrtine su poveli 5:4 i nagovijestili preokret, a "barakude" su kapitulirale u poslednjoj četvrtini u kojoj su  "đetići" stekli odlučujuću prednost i zasluženo se našli u finalu.



Sastavi:

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac 1, Joković 1, Smodlaka, Đogaš 1, Marković 1, Barač 1, Hinić, Bošković 1, Sukno

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Vukčević, N. Janović 1, Tičić, M. Janović 3, Uskoković, Ivović 1, Zloković 2, Gojković 2, Jokić, Ščepanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.