Posljednja utakmica u dresu Topnika

Da li se legenda Topnika vraća na mjesto uspjeha?

Bergkamp blizu povratka u Arsenal

Legenda Arsenala, Dennis Nicolaas Bergkamp blizu je pridruživanju stručnom štabu Arsena Wengera.

Bergkamp je službeno proglašen za trenera mlade ekipe Ajaxa, nakon što je Frank de Boer promoviran u seinorsku momčad.

U februaru prošle godine, Arsene Wenger je ostavio otvrorena vrata za legendu Topnika, rekavši da će Bergkamp biti dobar trener.

Tog mjeseca 41-godišnji Holanđanin je završio trenerski kurs zajedno sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije Phillipom Cocuom, Patrickom Kluivertom i Michaelom Reizigerom.

"Ne bih isključio tu mogućnost (rad u Arsenalu). Zaista volim taj klub i zemlju, tako da bih volio raditi tu. Savjetovao bih svima da rade u Engleskoj, kao igrač ili trener. Tamo se diše fudbal, fantastično mjesto za igru", rekao je Bergkamp, dodavši:

"Želim raditi i trenirati momčad u Engleskoj. Ne kao glavni trener, ali umjesto toga kao član osoblja, gdje bih mogao posebno raditi sa napdačima. Nisam spreman biti trener, jer to znači da morate raditi 24 sata".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.