Mostarci vjeruju da će eliminisati ekipu iz Lige Švajcarske

NK Zrinjski danas otputovao u Lihtenštajn

Žuržinov: Možemo proći Vaduz

Ekspedicija NK Zrinjski koju uz stručni štab sačinjava još 18 nogometaša otuptovala je prije više od sat vremena ka Lihtenštajnu na utakmicu prvog pretkola Kupa UEFA koju igraju protiv Vaduza u četvrtak.  

Trener Dragan Jović na put je poveo sljedeće prvotimce: Igor Melher, Nikola Marić, Toni Šunjić, Ante Serdarušić, Ivan Bubalo, Staniša Nikolić, Matija Matko, Deni Vlaho, Mario Ivanković, Mateo Sušić, Vernes Selimović, Danijel Stojanović, Igor Žuržinov, Mladen Žižović, Vlado Zadro, Marin Aničić, Predrag Jurić i  Velibor Đurić.

„Vaduz ima snažan tim. Ovog ljeta dodatno su se pojačali. Igraju u ligi Švajcarske. Sve su to činjenice koje im idu u prilog i svrstavaju ih kao favorita u duelu sa nama. Ipak, mi u Lihtenštajn putujemo kako bi igrali svoju igru, te obezbjedili dobar rezultat pred uzvrat u Mostaru. Veoma smo motivisani i vjerujemo da i pored njihove snage možemo do drugog pretkola Kupa UEFA“, istakao je Igor Žuržinović, igrač našeg ovosezonskog predstavnika u Kupu UEFA.

Susret Vaduz – Zrinjski igra se u četvrtak od 20 sati na stadionu u Vaduzu, na kojem je, podsjećanja radi, 2002. godina igrala i naša fudbalska A reprezentacija, kada je savladala Lihtenštajn, rezultatom 3:0.

Pored Zrinjskog, u ovoj sezoni Kupa UEFA, Bosnu i Hercegovinu predstavljaće i Široki Brijeg. Ekipa trenera Ivana Katalinića, takođe, u četvrtak na „Pecari“ u prvoj utakmici prvog pretkola ugostiće albanski Patrizani.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.