Napadač Benfice na posudbi u Boltonu

Moreno: Zahvalan sam Real Madridu

Edmir Škorić

Rodrigo Moreno, mladi napadač Benfice, ističe kako je sretan u Boltonu gdje se nalazi na posudbi, te je zahvalan madridskom Realu, koji ga je "stvorio".

Benfica će Rodriga Morena odmah po kraju ove sezone vratiti u svoje redove, iako se na Reeboku nadaju da će uspjeti otkupiti ugovor 19-godišnjeg napadača.

Rodrigo priznaje kako puno toga duguje Realu, koji ga je promovirao nastupima u C i B momčadi, nakon što je 2009. godine otišao u Celtu iz Viga.

"S Real Madridom sam puno naučio. Akademija Reala je jako dobra, jedna od najboljih na svijetu. Zahvalan sam Realu i od srca im želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Rodrigo, potom i nastavio:

"Ali za moju profesionalnu karijeru vrlo je važno da naučim i neke druge načine nogometa. Uživam sada u Boltonu. Premier liga je dosta fizički jaka liga. Ali, to je odlično za mene, ovdje ću skupiti dosta iskustva."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.