Oglasio se glavni akter priče

Siniša Zrnić kategorički odbacuje optužbe

Adnan Beganović

Nakon što se jučer pojavila informacija da se bh. sudijska trojka, Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović, nalzi pod istragom zbog namještanja prijateljskog susreta Latvije i Bolivije, danas se oglasio i glavni akter ove priče.

Naime, Siniša Zrnić, u razgovoru za San je potvrdio da je sudio spomenuti susret, ali je kategorički odbacio sve optužbe.

"Po­gri­je­šio sam. Ispao sam na­ivan. Mi­slio sam da idem su­di­ti klu­bo­vi­ma. Po­zvao me čo­vjek ko­ji ima agen­ci­ju. Pi­tao mo­gu li do­ći da su­dim, jer su ne­ke su­di­je ot­ka­za­le. Naj­pri­je sam odbio, jer znam da se ne mo­že bez na­lo­ga, ali me on uvje­rio da na­log ne tre­ba, jer to or­ga­ni­zi­ra nje­go­va agen­ci­ja. Na­po­me­nuo je ka­ko se te uta­kmi­ce ne pri­jav­lju­ju FI­FA -i i da je de­se­ti­ne ta­kvih odi­gra­no bez ika­kvih pro­ble­ma. Oti­šao sam sa svo­jim sa­ra­dni­ci­ma Ri­dža­lo­vi­ćem i Baj­ra­mo­vi­ćem pre­ko Beo­gra­da, od­su­dio meč u An­ta­li­ji, pre­spa­vao i vra­tio se ku­ći. Svi je­da­na­es­ter­ci su is­pra­vno do­su­đe­ni, jer je uta­kmi­ca bi­la tvrda, mu­ška, sa dos­ta pre­krša­ja", rekao je Zrnić za San i dodao:

Na pomenutom susretu dosuđena su tri jedanaesterca, a FIFA sumnja da su isti dosuđeni zbog kladionica.

"To ne­ma ni­ka­kve ve­ze. Mo­gao sam još ne­ki svi­ra­ti. Ta­kvih si­tu­aci­ja ima­te ko­li­ko god ho­će­te u Evro­pi, sa­mo što se svi je­da­na­es­ter­ci ne re­ali­zi­ra­ju. Su­dio sam za pa­re, do­bio sam hi­lja­du eura, a ne zbog kla­di­oni­ca", ističe Zrnić.

"Čuo sam se sa ko­le­ga­ma iz NSBiH. Po­gri­je­šio sam što pri­je ni­sam na­zvao. Po­slao sam svo­ju izja­vu, dao svo­je vi­đe­nje. Ni­je bi­lo ni­ka­kvih na­mje­šta­ljke, ni­ti svi­ra­nja u ko­rist kla­di­oni­ca. Je­dnos­ta­vno, oti­šao sam ta­mo, jer sam mi­slio da je sve čis­to, jer su u to vri­je­me u An­ta­li­ji bi­li na­ši klu­bo­vi, Sa­ra­je­vo, Če­lik... Ni­je to bi­la ni­ka­kva div­lja uta­kmi­ca. Ne­ka bu­de ka­ko mo­ra bi­ti, ali že­lim da se zna da sam uta­kmi­cu od­su­dio is­klju­či­vo iz spor­tskih ra­zlo­ga i što je za na­še pri­li­ke vrlo do­bro pla­će­na. Svi bi ra­do su­di­li, ali je mo­ja gre­ška što ni­sam tra­žio do­pu­šte­nje NSBiH", dodao je Zrnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.