O Statutu, štetnim ugovorima i selektorima

Biće burno na današnjoj sjednici IO FSBiH

Adnan Beganović

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održat će se danas u Sarajevu, i na njoj će ovo tijelo zauzeti stav o novom Statutu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kojeg zagovaraju UEFA i FIFA.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nalazi se pred suspenzijom. Uoči sudbonosne Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja će se održati 29. marta, danas će se sastati Izvršni odbor na kojem bi se trebao donijeti zaključak, odnosno preporuke delegatima o tome kako će glasati na Skupštini.

Već je izvjesno da će delegati iz Fudbalkskog saveza RS na Skupštini biti protiv usvajanja Statuta na kojem insistiraju UEFA i FIFA, a kamen spoticanja je predsjedništvo.

Prema izjavama koje smo čuli u posljednjim danima i delegati koji predstavljaju hrvatski narod također će biti protiv usvajanja Statuta, dok se kod bošnjačkih delegata još uvijek ništa ne zna.

Naime, putem medijia isti kao papagaji ponavljaju da su za novi Statut, no ne treba im previše vjerovati jer prije prošle Skupštine na Izvršnom odboru su i članovi iz reda bošnjačkog naroda bili protiv usvajanja novog Statuta.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora razmatrat će se i prijedlog tehničkog direktora Fudbalskog saveza BiH, Denijela Pirića, o izboru stručnih štabova svih reprezentativnih selekcija izuzev A selekcije.

Također bi se na današnjoj sjednici trebalao raspravljati i o štetnim ugovorima koji su potpisivani u posljednje vrijeme, te o nemilice trošenim novcima koji su naš savez doveli u jako tešku finansijsku situaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.