Zbog udaranja laktom Darija Srne

De Rossiju tri utakmice suspenzije

Edmir Škorić

Veznjak Rome, Daniele De Rossi, propustit će tri naredne evropske utakmice zbog udaranja laktom hrvatskog reprezentativca i kapitena Shakhtara Darija Srne.

De Rossi je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Rome i Shakhtara laktom udario Srnu. Taj incident promakao je glavnom sudiji Howardu Webbu i njegovim pomoćnjicima, ali su taj događaj zabilježile video-kamere, pa italijanski reprezentativac nije prošao nekažnjeno.

Kaznu od tri utakmice zabrane donijela je Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA). Pravo žalbe na UEFA-inu odluku De Rossi ima u naredna tri dana.

Shakhtar je u toj utakmici slavio s 3:0, a današnji žrijeb u Nyonu donio im je tešku prepreku. U četvrfinalu će Ukrajinci igrati protiv Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.