Rossoneri slavili na Artemio Franchiju

Milan ponovo usamljen na vrhu

Milan je ponovo otišao na tri boda prednosti nad drugoplasiranim Napolijem. Rossoneri su večeras na Artemio Franchiju savladali Fiorentinu sa 2:1.

Već u prvom poluvremenu Milan je imao prednost od dva gola. Nakon osam minuta igre Alexandre Pato sjajno glavom upošljava Clarenca Seedorfa koji odličnim udarcem sa desetak metara matira Artura Boruca.

Pato u 41. minuti udvostručava prednost gostiju. Nakon jedne dobre kontre Milana, Kevin-Prince Boateng sa desne strane asistira za brazilskog napadača koji lagano loptu posprema u mrežu Viola.

Siniša Mihajlović, trener Fiorentine, pokušao je sa izmjenama na početku drugog poluvremena. No, one mu nisu donijele nekih većih promjena. Viole su postigle pogodak preko Juana Manuela Vargasa u 79. minuti.

Do kraja susreta rezultat na semaforu se nije mijenjao. Jedino vrijedno pomena je crveni karton Zlatana Ibrahimovića u 87. minuti.





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.