Nakon preuzimanja Panioniosa

Trifunović doveo Nikolića

Nakon što je preuzeo Panionios od našeg Nenada Markovića, novi trener Aleksandar Trifunović počeo je sa slaganjem igračke križaljke za sezonu 2008/09. u kojoj će atinski tim nakon 12 godina zaigrati u Euroligi, elitnom klupskom košarkaškom takmičenju. U tu svrhu doveden je iskusni centar Goran Nikolić koji iza sebe ima bogatu inostranu karijeru, a ljubitelji košarke u Sarajevu sjećaju ga se iz prošle sezone kada je sa Albom gostovao Bosni ASA BHT u sklopu 10. kola ULEB cupa.

Nikolić je bio i reprezentativac Srbije, a u Panioniosu će se pridružiti treneru Trifunoviću i plejmejkeru Ivanu Zoroskom.
Interesantno, član atinskog kluba je i mladi grčki reprezentativac Vladimir Janković, sin pokojnog košarkaša ovog kluba i Crvene zvezde, Bobana Jankovića koji je za vrijeme igračke karijere doživio tešku nesreću zbog koje je završio u kolicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.