Alvaro Arbeloa

"Želimo dobiti Barcu u svim utakmicama"

Edmir Škorić

Madridski Real netaknute je mreže došao do polufinala Lige prvaka. Kraljevi su najprije na Santiago Bernabeuu s 4:0 savladali Tottenham, a jučer su s minimalnih 1:0 bili bolji u Londonu.

Pogotkom Cristiana Ronalda Real je nad Tottenhamom upisao pobjedu i na White Hart Laneu. Izabranicima Josea Mourinha na putu do finaal stala je moćna Barcelona.

Zapravo, četiri puta ćemo do kraja sezone gledati El Clasico. Dvije polufinalne utakmice, finale Kupa kralja i jedan prvenstveni okršaj. Alvaro Arbeloa, defanzivac Madrižana, vjeruje u sva četiri trijumfa nad aktuelnim španjolskim prvakom.

"Želimo pobijediti sve četiri utakmice protiv Barcelone. Znamo da će biti teško jer su oni velika momčad", kazao je Arbeloa za AS, dodavši:

"Uživat će ljudi koji vole gledati nogomet. Četiri El Clasica u svega 18 dana. Brojni naslovi odlučivat će se kroz te izuzetno važne utakmice".

Real trenutno ima osam bodova zaostatka za vodećim Barcelonom u Primeri, dok su posljednji put Ligu prvaka osvojili u sezoni 2001/02, kada su u finalu na Hampden Parku u Glasgowu pobijedili Bayer Leverkusen s 2:1. Upravo su Barcelonu pobijedili u polufinalu te godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.