Široki Brijeg nakon poraza u Zenici

Jelić podnosi ostavku u Savezu

Predsjednik NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić, ujedno i član Izvršnog odbora NS/FS BiH, podnosi ostavku na mjesto člana IO bh. kuće fudbala zbog, kako kaže, lakrdije u Zenici na meču Čelik - Široki Brijeg.
«Liga više nema smisla i ovom prilikom dajem ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora N/FS BiH. Ne želim sudjelovati u tijelima koji ne mogu osigurati regularnost natjecanja i koji štite pojedine klubove.

Ono što je Široki doživo u Zenici već treću godinu zaredom je za svaku osudu. Linč, prijetnje, primitivno ponašanje.... No, nećemo se na ovome zaustaviti jer ćemo i UEFA uputiti pismo u kojem će tražiti da se očituje oko svih nepravilnosti u bh. nogometu», ogorčen je bio Jelić.
Trener Mario Ćutuk slaže se sa ovakvom konstatacijom predsjednika:
«Prvo poluvrijeme suci su odsvirali dobro da bi sve negativno počelo u drugom. Gledali smo neviđenu sudačku krađu, a da se na poluvremenu događalo svašta u svlačinicama svjedoče i riječi člana Uprave Čelika koji je kazao kako oni utakmicu morajo dobiti milom ili silom. U početklu niskma vjerovao u ovo što sam čuo, ali mi je u nastavku sve postalo jasno», kazao je Ćutuk, dodavši da su njegovi nogometaši u suzama napustili teren, da su trojici stavljane kopče. Najdeblji kraj izvukao je golman Vasilj koji je izgledao kao da je bio na ratištu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.