Juniorsko EP „B“ Divizije

Nova blamaža bh. juniora

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (igrači do 18 godina) doživjela je još jednu blamažu na Evropskom prvenstvu „B“ Divizije koje se održava u mađarskom Debrecinu.
Izabranici trenera Nedeljka Zelenike u utakmici za plasman od 13. do 16. mjesta poraženi su od Gruzije sa 78:84 i sutra će se od 9 sati boriti za 15. poziciju protiv selekcije Švajcarske od koje su već jednom poraženi na EP, u grupnoj fazi.

Kao i u prethodnim mečevima na šampionatu naša selekcija djelovala je prilično izgubljeno na parketu, a visoko vodstvo Gruzije donekle je ublažila u zadnjoj četvrtini koju je dobila sa 29:15.
Bolji od ostalih u našem timu bili su Miralem Halilović sa 19 poena i 11 skokova, te Krešimir Mustapić koji je uz 15 koševa dodao 7 osvojenih lopti.
Nakon završetka EP-a na KS BiH je da izvrši detaljnu analizu kako bi se vidjelo gdje su načinjene greške i da li su Majstorić, Hodžić, Halilović, Mustapić i  ostali mladi igrači zaista nasljednici Hukića, Bajramovića i Teletovića ili se kao i uostalim sportovima nemamo čemu nadati u godinama koje dolaze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.