Superkup Francuske

Pjanić bez trofeja, slavlje Bordeauxa

Fudbaleri Bordeauxa osvojili su Super kup Francuske nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali prvaka Lyona. Za Lyon je nastupio Miralem Pjanić i ostavio je zapažen utisak. U obostrano otvorenoj igri u prvom poluvremenu vodstvu su bliže bili igrači Bordeauxa, alin nisu iskoristili nekoliko povoljnih prilika.
Najbliži golu bio je Henrique čiji je udarac zaustavila prečka.

U drugom dijelu je ritam malo pao, vrućina je učinila svoje da bi se došlo do penala. Precizniji su bili Žirondinci koji su rezultatom 5:4 prekinuli dominaciju prvaka Francuske, bolje reći igrači Lyona su jako loše izvodili penala (promašili su Govou, Grosso i Cris).
Na taj način je Bordeaux osvojio prvi trofej u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti