Riješio pitanje pobjednika pogotkom iz penala u 82. minuti

Premijer liga BiH, 1. kolo

Žižović donio bodove Zrinjskom

Nakon odličnih igara i dvije pobjede u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA protiv lihtenštajnskog Vaduza, fudbaleri Zrinjskog trijumfalno su započeli i Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Teže nego što se očekivalo Mostarci su večeras pred domaćim navijačima savladali banjalučki Borac, a pobjednosni pogodak za Plemiće postigao je Mladen Žižović iz jedanesterca u 82. minuti susreta.

Zrinjski – Borac 3:2
Strijelci: 1:0 Matko u 26, 2:0 Šunjić u 40, 2:1 Rikanović u 44, 2:2 S. Vranješ u 48, 3:2 Žižović u 82. minuti iz jedanaesterca.
MOSTAR - Stadion „Pod Bijelim brijegom“. Gledalaca: 4. 000.
ZRINJSKI: Melher, Šunjić, Nikolić, Matko, Selimović /od 90. Sušić/, Žuržinov, Ivanković, Stojanović, Žižović, Đurić /od 83. Bubalo/, Aničić /od 53. Kordić/. Trener: Dragan Jović.
BORAC: Starčević, Marković, Petrić, Deket, Rikanović, Babić, Kolarov, O. Vranješ, S. Vranješ, Jandrić, Bećarević. Milomir Odović.
Sudija: Tomislav Čuić /Tomislavgrad/.
Domaći su poveli u 26. minutu, kada je Matija Matko nakon jednog promašaja, iz drugog pokušaja matirao gostujućeg golmana Sinišu Starčevića. Kada je Toni Šunjić u 40. minutu povisio na 2:0 činilo se da će Mostarci bez većih problema upisati prvu ovosezonsku tricu protiv povratnika u bh. elitu. Mešutim, Banjalučani se nisu pomirili sa ovakvim razvojom događaja, pa je do odmora Rikanović smanjio na 2:1.

Tek što se krenulo sa centra, u prvom ozbiljnijem napadau izabranici Milomira Odovića došli su do izjednačenja. Akciju veznog reda ispratio je Stojan Vranješ i u 48. minutu izjednačio rezultat na 2.2. Odluka je pala u finišu susreta. Nakon gužve u gostujućem šesanestrcu, sudija Čuić pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Mladen Žižović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.