Asistirao Kaliniću za izjednačujući gol Hajduka

Prvenstvo Hrvatske, 2. kolo

Dinamo siguran, remi Hajduka

I u drugom kolu fudbalskog šampionata Hrvatske, zagrebački Dinamo se mučio, ali su Modri na kraju ubilježili pobjedu, dok je veliko iznenađenje proredio Varteks koji je remizirao u Splitu protij Hajduka.


Dinamo je u Maksimiru pred oko 3. 000 gledalaca sa 3:1 savladao zaprešićki Inter. Sve do 63. minuta semafor je pokazivao neriješen ishod, a onda je Tadić donio prednost Dinamu, a pobjedu je potvrdio Tomić u sudijskoj nadoknadi.

Kolo puno iznenađenja najviše su osjetili navijači Hajduka. Varaždinci su na Poljudu imali rezultatsku prednost do 54. minute, a tada je izjednačio Kalinić i to na asistenciju našeg Senijada Ibričića. Bili su do kraja susreta pokušavali u potpunosti preokrenuti rezultat, ali uzalud, ostalo je 1:1.

Iznenađujuće gostujuće pobjede odnijeli su i fudbaleri Zagreba, odnosno Croatia Sesveta. Pjesnici su zaledili kantridu i savladali Rijeku sa 0.1, pogotkom Brkljače u 62. minuti. Sličan scenarijo viđen je i na Šubićevcu. Nakon što Božić nije iskoristio jedanaesterac koji je skrivljen nad našim Erminom Zecom, gosti su do trijumfa stigli golom Čižmeka iz penala u 79. minuti utakmice.

U preostale dvije utakmice 2. kola šampionata Hrvatske, domaćini su ubilježili pobjede. Slaven Belupo je sa 2:1 slavio protiv Zadra, dok je Osijek sa 2:0 savladao Cibaliju. 

Na tabeli vodi Dinamo, koji je jedini sa maksimalnim brojem bodova (6), a dalje slijede: Osijek, Varteks, Hajduk, Croatia, Slaven Belupo sa po 4, Šibenik, Zagreb po 3, Cibalija 1, te Zadar, Inter i Rijeka bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.