Mirza Teletović zabio 13 poena protiv Mađara

Mensur Bajramović, selektor košarkaša BiH

Bićemo pravi do kvalifikacija za EP

«U susretu sa Mađarskom dominirali smo pod koševima, u skok igri, ali to nije to. Možemo puno bolje na pozicijama četiri i pet, jer Mađari nam nisu mjerilo“, istakao je za SportSport.ba Mensur Bajramović, selektor košarkaške reprezentacije BiH naglasivši kako ne može biti nezadovoljan pobijedom od 89:76 ostvarenoj u srijedu naveče u Cazinu u prvoj kontrolnoj utakmici pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bajramović smatra i kako naš tim posjeduje izuzetan kvalitet, ali i kako su igrači još umorni nakon napornih priprema u Rogaškoj Slatini, te da prave igre od njih očekuje u prijateljskim utakmicama sa Crnom Gorom i Srbijom. 

„Kako je utakmica sa Mađarima odmicala dizali smo nivo igre. Drugim poluvremenom sam puno zadovoljniji, nego prvim. Sve uočene greške u igri pokušaćemo ispraviti već u novoj, sutrašnjoj utakmici sa Mađarskom u Cazinu. Do kvalifikacija, vjerujem, bićemo pravi“, kazao je Bajramović.

Utakmica BiH – Mađarska igra se sutra u Cazinu sa početkom u 20 sati. Poslije ovog susreta narednu provjeru naši će imati sa Crnom Gorom 13. avgista u Podgorici. U Beogradu smo gosti Srbije 15. avgusta, ali ta utakmica će biti zatvorena za javnost.

Prvi kvalifikacioni susret za EP čiji je finalni tuniru u Poljskoj 2009. godine bh. nacionalni tim očekuje 3. septembra kada se sastajemo sa Česima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.