Ferguson želi tri pojačanja

Edmir Škorić

Alex Ferguson, škotski nogometni stručnjak na klupi engleskog  Manchester Uniteda, namjerava u ljetnom prijelaznom roku pojačati svoju ekipu s tri nova igrača.

Na spisku želja ekipe s  Old Trafforda nalazi se španski golman  David De Gea (Atletico Madrid), Englez Ashley Young (Aston Villa) i Holanđanin Wesley Sneijder (Inter Milano).

"U svojim redovima imamo brojne  mlade igrače, koji su u ovoj sezoni izuzetno napredovali, ali tražimo nove nogometaše, koji će još više oplemeniti  igru Manchester Uniteda", kazao je za klupsku televiziju škotski trener, koji je  ekipu iz  Manchestra u ovoj sezoni doveo do 19. naslova engleskog prvaka i finale Lige prvaka.

"Gary Neville je završio karijeru, Edwin van der Sar odlazi na kraju sezone, Ryan Giggs i Paul Scholes se približavaju odlasku u penziju. Kadrovski se moramo popuniti kvalitetnim igračima", dodao je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.