Dobiti Čelik i sačuvati dobru atmosferu za Besiktas

U Širokom o derbiju sa Čelikom

Katalinić: Nema osvete Zeničanima!

„Naši igrači se neće svetiti nogometašima Čelika za sve neugodnosti koje su doživjeli u drugom dijelu prošle sezone, kada su u dugo osporavanoj prvenstvenoj utakmici poraženi na Bilinom polju sa 2:3“, istakao je danas Ivan Katalinić, trener NK Široki Brijeg, ekipe koja sutra navečer od 20:30 sati na „Pecari“ dočekuje Zeničane.

Iako je riječ o srazu drugoga premijerligaškoga kola, ovo će biti premijerni nastup za Širokobriježane u domaćem šampionatu u novoj sezoni. Naime, utakmicu prvog kola koju su trebali igrati sa Slavijom u Istočnom Sarajevu odgodili su zbog nastupa u Kupu UEFA. U timu sa „Pecare“ večeras jedino neće biti brazilca Marcijana zbog crvenog kartona dojenog na kraju prošle sezone. 

„Uvjereni smo u trijumf nad izuuzetno kvalitetnim protivnikom, koji, koliko sam čuo, na 'Pecaru' dolazi oslabljen. Nadamo se fer i korektnom susretu koji bi trebao opravdati epitet derbija“, rekao je Katalinić kazavši kako je za Široki veoma bitno da pobijedi Čelik i zbog dobre atmosfere u timu pred prvu utakmicu drugog pretkola Kupa UEFA, kada će u četvrtak dočekati turski Besiktas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.