Owen želi ostati u Manchesteru

Edmir Škorić

Michael Owen, iskusni engleski napadač, otkrio je kako želi ostati u Manchester United, pa će tražiti razgovore s menadžerom Sir Alexom Fergusonm nakon subotnjeg finala Lige prvka.

Owen je na Old Trafford stigao 2009. godine kao poprilično zvučno pojačanje, ali periodične povrede i nedostatak forme nisu mu dozvolile da pokaže svoje nogometno umijeće, iako je u posljednjem kolu portiv Blackpoola, u pobjedu Uniteda 4:2, postigao pogodak.

On je ove sezone bio u sjeni Rooneya, Hernandeza i Berbatova, no i pored toga ima želju da ostane u najtrofejnijem engleskom klubu.

"Želim da ostanem jer je ovo fantastičan klub. Sigurno sam uživao ovdje, iako nisam igrao puno ove godine. Odigrao sam 11 utakmica u Premier ligi i učestvovao sam u osvajanju trofeja, pa uživam u svakoj od tih minuta. Moram da saznam u narednih sedmicu ili dvije svoj status i razgovarat ću s menadžerom", kazao je Owen i dodao:

"Ovo je po nas jako važna sedmica, tako da sada nema smisla raspravljati o mojoj budućnosti, pa ćemo pričekati odk se sezona okonča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.