Mostarac našao novi klub

Darije Kalezić novi trener Waregema

Bh. nogometni trener Darije Kalezić od naredne sezone sjedit će na klupi belgijskog Zulte Waregema.

Ovaj 41-godišnji Mostarac je do sada sa dosta uspjeha vodio ekipu holandskog De Graafschapa, dok će u naredne tri sezone voditi ekipu Waregema koji u budućnosti ima velike ambicije, pa čak da se i vrati u vrh belgijskog nogometa gdje je nekada bio.

Darije Kalezić je rođen 1. novembra 1969. godine u Mostaru. Igračku karijeru počeo je u Lokomotivi iz koje je prešao u Velež. U ratnom vihoru 1993. odlazi u Holandiju gdje je u sezoni 1994/1995 nosio dres Den Boscha. Nakon jedne sezone prelazi u RKC Walwijk u kojem je ostao sedam godina.

U ljeto 2002. vraća se u rodni Mostar gdje je odigrao jednu sezonu u dresu Rođenih, a onda je ponovo otišao u Holandiju i odigrao jednu sezonu za Apeldorn i dvije za De Graafschap. Nakon završetka igračke karijere počeo je trenersku u tom klubu.

Radio je u mlađim selekcijama, zatim kao asistent u prvom timu, da bi 2009. preuzeo mjesto prvog trenera De Graafschapa. U sezoni 2009/2010 osvojio je sa De Graafschapom prvo mjesto u drugoj ligi, uveo klub u Eredivisie, a te godine je proglašen za trenera godine u drugoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.