Pekiji novi šamar od Sudijske organizacije saveza

Stručna sudijska komisija NS/FS BiH

Pekija suspendovan do daljnjeg...

Duško Pekija sudija derbi utakmice 20. kola Premijer lige BiH u kojoj je Čelik u subotu naveče pobijedio Široki Brijeg (3:2) danas je suspendovan do daljnjeg.

Odluku je donijela Stručna sudijska komisija NS/FS BiH, a pored Pekije, do svoje naredne sjednice “na hlađenje” su poslali i četvrtog arbitra ovog susreta Roberta Zrilića, kao i kontrolora suđenja Dragana Prtvara.

Konačne eventualne sankcije za Pekiju i “društvo”, Stručna sudijska komisija saveza donijeće iduće sedmice, do kada će prikupljati sve dokaze o subotnjim dešavanjima na Bilinom polju.
Primjedbe na suđenje u Zenici imali su čelnici poraženog Širokog Brijega. Njihov predsjednik Zlatan Mijo Jelić zbog svega što se dešavalo u utakmici sa Čelikom najavio je kako podnosi ostavku u Izvršnom odboru NS/FS BiH. Istakao je i kako postoji mogućnost da Široki Brijeg i Posušje, uz podršku NS Zapadnohercegovačke županije, istupe iz Premijer lige BiH, jer smatraju da nema smisla igrati u takmičenju, čije rezultate utakmica režiraju sudije?!


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.