Širokobriježani odlično otvorili sezonu

Porasli apetiti nakon sjajne igre protiv Čelika

Katalinić: Možemo iznenaditi Besiktas

Ivan Katalinić, trener NK Široki Brijeg izuzetno je zadovoljan subotnjo pobjedom nad Čelikom od 4:0, a danas je istakao i da nije isključeno da u četvrtak na „Pecari“ iznenade Besiktas u prvoj utakmici drugog pretkola Kupa UEFA.

„Dobrom igrom protiv Čelika našim navijačima poslali smo najbolju poruku da u četvrtak „Pecaru“ ispune do posljednjeg mjesta, te pomognu nam da napravimo senzaciju protiv turkog tima. Atmsfera u ekipi je za poželiti, te vjerujem da nikoga u BiH nećemo razočarati ni u duelima sa Basiktasom“, istakao je Katalinić za naš online magazin SportSport.ba.

O utakmici sa Čelikom, u kojoj je najbolji pojedinac susreta bio Dalibor Šilić, postigavši dva gola u 5. i 8. minutu meča, te još dva puta asistiravši saigračima Bubalu i Zovki, Katalinić je kazao:

„U susret smo ušli izuzetno motivirani, te smo pokazali sav svoj kvalitet. Čelik je ima dobar tim i slobodno mogu reći da smo deklasirali jednu od momčadi koja će nam konkurirati za titulu prvaka BiH. Ključ osvajanja bodova bio je u našem odličnom otvaranju utakmice, kada smo nakon osam minuta vodili sa 2:0. Do kraja smo rutinski stigli do trijumfa, mada je i Čelik imao svoje šanse, no dobro interevncijom naše obrane, ali uz malu sreću koja nas je pratila nismo primili gol.“

Široki Brijeg, nakon susreta sa Besiktasom, neće narednog vikenda igrati u trećem kolu protiv Zrinjskog u Mostaru, našeg drugog predstavnika u Kupu UEFA koji je u četvrtak gost portugalske Brage. Susret je prolongiran za 24. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.