Ante Mašić neće nositi nacionalni dres?

Nakon što je selektor naše košarkaške reprezentacije Sabit Hadžić objavio spisak od 24 potencijalna reprezentativca pred početak priprema za Eurobasket u Litvaniji stižu i prve reakcije.

Prva je ona Ante Mašića koji je sa Zagrebom "friški" šampion hrvatskog košarkaškog prvenstva a koji se ujedno i nalazi na "Sabetovom" spisku. Mašić je za "Dnevni list" izjavio kako ga niko iz našeg saveza nije zvao kao i to da poziv nije niti dobio od našeg selektora. Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje, da li bi se odazvao na poziv za igru u selekciju BiH, Mašić je odgovorio:

"Ne znam, mislim da ne".

Ovoga igrača iz Tomislavgrada svojedobno su na popise za našu selekciju stavljali Nenad Marković kao i Mensur Bajramović. Ukoliko bi Mašić odbio poziv selektora Hadžića bio bi to uz Rizvića, Sinanovića, Preldžića i Sutona peti igrač koji se ovoga ljeta nije želio odazvati na pozive iz BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.