Foto: www.nk-dinamo.hr

U utakmici prvog tima i rezervi

Alispahić i Krstanović postigli prve golove

Dinamo je na pripremama na Rogli, gdje su odigrali utakmicu prvi i rezervni tim Modrih. Prva momčad savladala je drugu rezultatom 2:0, a golove su postigli Alishapih i Krstanović.

Obje ekipe imale su istog dvanaestog igrača, a to je bio Karamarić. Golovima Alispahića i Krstanovića nakon desetak minuta igre pobijedio je prvi tim. Trening su propustili Pedro Morales i Adrian Calello, zbog povrede, odnosno bolesti, dok je Igor Bišćan radio samostalno.

Prvi tim: Kelava, Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez, Leko Badelj, Sammir, Alispahić, Krstanović i Beqiraj. Drugi tim: Lončarić, Šitum, Barbarić, Vida, Palić, Ademi, Chago, Kovačić, Tomečak, Sylvestr i Rukavina.

Poslije dva dana napornog treninga, igrači Dinama proveli su neko vrijeme u hladnoj vodi kako bi izbjegli bolove i stvaranje kiseline. Radi se o tzv. šok tereapiji u kojoj hladna voda stišće krvne žile i tako tjera krv iz mišića prema srcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.