Juniori Bosne na smotri najvećih evropskih nada

Juniori Bosne nakon povratka iz Beograda

Dva Aldina za primjer

Da Omladinska škola KK Bosna Škoda kontinuirano bilježi dobre rezultate pokazuje i nedavno završeni turnir Eurolige koji je pod nazivom „Basketball Nike International Junior Classification Tournament“ okončan u Beogradu.

Iako su juniori Bosne zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 12 timova, pokazali su da se mogu solidno nositi sa znatno jačim klubovima, izuzev FMP-a, koji je na kraju i osvojio pobjednički pehar te uz Lietuvos Rytas izborio nastup na Final-fouru Eurolige od 1. do 4. maja u Madridu.

Majstorić u prvom timu KK BosnaBosna je imala najboljeg stijelca turnira (Aldin Majstorić) i drugog skakača (Aldin Klinac). Majstorić je postigao ukupno 76 poena, dok je Klinac uhvatio 36 lopti. Dvojica Aldina skrenula su pažnju na sebe o čemu svjedoče i brojni upiti košarkaških radnika iz regiona i Evrope o njihovom razvoju, ali i statusu u klubu.

FMP je bio zaista prejak suparnik, ali ono što smo pokazali u ostalim mečevima me veoma raduje. Dva susreta smo izgubili u samom finišu, i to od Khimkia i Benettona. Nedostatak iskustva bio je veliki minus, no igra koju smo prezentirali može dobiti prolaznu ocjenu. Ako se pogleda budžet jednog Hemofarma ili Partizana onda smo uradili i više nego što smo planirali“, kazao je Sejo Pešto, koordinator za omladinski pogon u KK Bosna ASA BH Telecom.

Poredak na turniru je sljedeći: FMP, Lietuvos Rytas, Crvena zvezda, Hemofarm ŠTADA, Partizan Igokea, Montepaschi Siena, BC Khimki (Moscow Region), Union Olimpija Ljubljana, Benetton Basket Treviso, KK Bosna Škoda, Prokom Trefl, Fenerbahce Ulker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.