Schildenfeld potpisao za Eintracht

Edmir Škorić

Hrvatski stoper Gordon Schildenfeld novo je pojačanje njemačkog drugoligaša Eintrachta iz Frankfurta.

Iako je Sturm iz Graza imao namjeru zadržati 26-godišnjeg stopera, milion eura teška ponuda Nijemaca nije se mogla odbiti.

"Ovakav razvoj situacije po nas je nepovoljan s obzirom na činjenicu da nas čeka dvoboj s Videotonom. No, znali smo da Schildenfeld očekuje ovakav rasplet situacije i stoga nismo iznenađeni. I bez njega ćemo Videotonu suprostaviti jaku momčad", rekkao je Sturmov predsjednik Gerald Stockenhuber.

Schildenfeld je ranije igrao za Šibenik, Dinamo Zagreb, Bešiktaš i Duisburg, a nisu poznati detalji ugovora koje je potpisao sa Eintrachtom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.