Joe Bryant preuzeo Sparkse

Otac jednog od najboljih košarkaša svih vremena, zvijezde Los Angeles Lakersa Kobea Bryanta, Joe "Jellybean" Bryant novi je trener košarkašica Los Angeles Sparksa koje se natječu u WNBA ligi.

Joe Bryant je već radio kao prvi trener Sparksa od kolovoza 2005. pa do kraja sezone 2006., a sada na tu dužnost dolazi s mjesta pomoćnog trenera nakon što je smijenjena dosadašnja glavna trenerica Jennifer Gillom.

"Uživao sam radeći s Jennifer i nikada nije lako zamijeniti prijatelja i uvaženog kolegu", rekao je Joe Bryant.

Tokom igračke karijere Joe Bryant je proveo osam sezona u NBA ligi, a potom je gotovo čitavo desetljeće nastupao u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.