Slavlje košarkašica Australije nakon pobjede nad Rusijom

Ženski olimpijski košarkaški turnir

Amerikanke još uvijek bez poraza

Američka ženska olimpijska selekcija pošla je grupnu fazu bez poraza, nakon što je i danas došla do pobjede, ovaj put nad Novim Zelandom, 96:60. Čak četiri košarkašice SAD-a imale su dvocifren učinak, Tina Thomposn 15, Katie Smith 13, Seimone Augustus 12 i Tamika Catchings 11.

Nakon ovog meča Novozelanđanke ostale su na petom mjestu u grupi B i neće nastaviti takmičenje, dok će Amerikanke, 19. avgusta, kao najbolji tim svoje grupe u četvrtfinalu igrati protiv četvrtoplasiranih iz grupe A, Koreje.

U ostalim susretima grupe B, Španjolke su ubjedljivo savladale Mali, a Češka je po prvi put izgubila od Kine.

U grupi A, Australija je bila bolja od Rusije, Koreja od Latvije, a Brazil od Bjelorusije.

Osim duela SAD-a i Koreje, u četvrfinalu Kina kao druga u grupi B igrati će protiv trećeplasiranih iz grupe A, Bjelorusije, Australija ide na Češku, a Rusija na Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.