Villa je postigao drugi gol za Valenciju

Super Kup Španije

Valencija bolja od Reala

Fudbaleri Valencije u prvom susretu Super Kupa Španije savladali su aktuelnog prvaka Real Madrid sa 3:2 i tako najavili veoma uzbudljivu sezonu.

Kraljevi su prvi došli u vodstvo pogotkom Ruuda van Nistelrooya u 14. minuti utakmice. Valencija se probudila tek u nastavku susreta, a preokret su režirali Mata i David Villa u 56. i 59. minuti. Holandski internacionalac izjednačio je rezultat u 68. minuti, a konačan rezultat postavio je Vicente devet minuta prije kraja utakmice.

Villa je bio jedan od najboljih igrača na terenu, a večerašnjim izdanjem bacio je rukavicu u lice čelnicima Reala koji su željeli angažovati prvog strijelca nedavno završenog Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj. Očito da Villa nije bio zadovoljan prvobitnim uslovima, pa je na terenu poručio da vrijedi mnogo više...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.