Najbolji strijelac Premijer lige odlazi iz Splita

Lendrić u Bragi, Hajduku 800.000 eura

Adnan Beganović

Nekadašnji napadač mostarskog Zrinjskog, koji je u protekloj sezoni ponio epitet najboljeg strijelca Premijer lige, Ivan Lendrić, karijeru će nastaviti u portugalskoj Bragi.

Mladi napadač Hajduka, koji je protekle sezone kao posuđen fudbaler igrao za Zrinjski, odlučio je napustiti Split i karijeru nastaviti u prošlosezonskom finalistu Evropske lige, portugalskoj Bragi.

Hajduk će na ime obeštećenja inkasirati 800.000 eura, a Lendrić će do kraja sedmice otputovati u Portugal gdje će obaviti liječničke preglede i nakon istih potpisat će ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti