Iz Zagreba za SportSport.ba

Alispahić: I ovo je fudbal

Adnan Beganović

Revanš susret 3. pretkola Lige prvaka u kojem je Dinamo savladao Helsinki i tako se plasirao u narednu fazu ovog eminentnog takmičenja po dobrom neće pamtiti veznjak Modrih i našeg nacionalnog tima, Mehmed Alispahić.

Naime na samom otvaranju susreta u jednom duelu sa protivničkim igračem Alispahiću je slomljena ruka, a istu večer u zagrebačkoj bolnici naš reprezentativac je operisan.

"Mnogo bolje je sada, mada bolovi još uvijek nisu prestali. Pijem stalno tablete protiv bolova i nadam se da će sve biti u najboljem redu", iz bolesničke postelje za SportSport.ba govori Mehmed Alispahić.

"Povreda je došla u najgorem mogućem trenutku, no sve je to fudbal. I povrede su sastavni dio igre. Ne gubim optimizam, vratiću se još bolji, u to sam siguran. Kroz cijelu karijeru sam se poštenim radom probijao i sve sam zaslužio upravo zahvaljujući svojoj volji i želji. I zbog toga sam optimističan", dodao je Alispahić.

Veznjak Dinama ističe da su mu čelnici kluba na raspolaganju. Svaki dan prema Alispahićevim riječima neko ga obiđe, a posebno je nesretan zbog toga što će propustiti novu reprezentativnu akciju.

"Dinamo je veliki klub, najveći u regionu. Svaki dan neko mi dolazi u posjetu, brinu se o svemu. U bolnici ću biti do nedjelje, a možda dođem i na utakmicu našeg nacionalnog tima i Grčke. Pravo da vam kažem, tužan sam što neću biti sa svojim reprezentativnim saigračima. Doktori prognoziraju da ću s terena biti odsutan tri do četiri mjeseca, ali ja sam uvjeren da ću se vratiti mnogo prije.", zaključio je bh. reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.