Oglasio se trener Dinama

Jurčić: Meša će nam mnogo nedostajati

Adnan Beganović

Revanš susret 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Helsinkija bio je koban za veznjaka Modrih i bh. reprezentativca Mehmeda Alispahića.

Naime, prvotimac Dinama slomio je ruku i s terena će odsustvovati tri do četiri mjeseca, a trener zagrebačke momčadi Krunosav Jurčić ističe da će mu naš reprezentativac jako nedostajati.

"Veliki je to hendikep za nas jer u Alispahiću sam dobio izvrsnog igrača.Neke stvari koje on radi možda se ne vide s tribine, međutim, ja kao trener ih primijetim i izuzetno ga cijenim", rekao je Jurčić za Sportske novosti.

"Pored svega toga Meša je i vedar momak, koji podiže atmosferu u svlačionici, doista smo ostali bez jako važnog kotačića u momčadi", dodao je Jurčić.

Kako Alispahića na terenu neće biti duže vrijeme nije isključeno da Dinamo dovede igrača sličnih karakteristika.

"Razgovaramo o svemu, moguće je da dovedemo nekoga ko je Alispahićevog tipa. Međutim, sigurno nećemo dovoditi nekoga samo da ga dovedemo i kažemo evo to je zamjena", zaključio je Jurčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.