Pomilovan i sudiće sutra u Posušju

Dostavljni dopunski izvještaji sa „Bilinog polja“

Mujezinović i Bajrić prijetili sudijama

Nakon što je sudijska četvorka sa utakmice 20. kola Premier lige BiH između Čelika i Širokog Brijega, poslala dopunske izvještaje u NS / FS BiH, Sudijska komisija našeg Saveza ukinula je suspenziju Robertu Zriliću, pa će arbitar iz Banjaluke suditi sutrašnji meč 21. kola između Posušja i Čelika.


Sudijska komisija djelimično je uvažila dopunske izvještaje koji su u Savez dostavili glavni sudija Duško Pekija, njegovi pomoćnici Joven Kajtez i Momir Širko, te četvrti sudija Robert Zrilić, a u kojem je naglašeno da su bili pod velikim pritiskom na poluvremenu utakmice na „Bilinom polju“.

„Na poluvremenu su nam u svlačionicu ušli direktor Čelika Zaim Mujezinović i trener u omladinskom pogonu Zeničana Jadranko Bajrić, koji su nas verbalno vrijeđeli i pokušali fizički napasti. Rekli su nam da Čelik mora pobijediti, bez obzira što je Široki Brijeg na poluvremenu vodio sa 2:0. Veći incident spriječila je policija koja je brzo intervenisala i udaljila Mujezinovića i Bajrića iz svlačionice“, napisali su između ostalog u svojim dopunskim izvještajima Pekija, Kajtez, Širko i Zrilić.

Takođe, naglasili su da je publika sa tribina stadiona „Bilino polje“ cijelo vrijeme utakmice tvrdim predmetima gađala pomoćnog sudiju Zrilića, te klupu sa rezervnim igračima premierligaša sa „Pecare“.
Obzirom da u Savez još uvijek nije dostavljen videozapis sa utakmice u Zenici, Sudijska komisija nije pomilovala Duška Pekiju, koji je sutra treba obavljati funkciju četvrtog arbitra na susretu Posušje – Čelik, a umjesto njega delegiran je Radosav Vukasović iz Trebinja. Tek nakon dodatnog pregleda videosnimaka sa „Bilinog polja“ biće poduzete dodatne mjere prema akterima, a subtonji susret biće tema i na sjednicama Takmičarske, odnosno Disciplinske komisije NS / FS BiH koje će biti održane u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.