SFK 2000 spreman za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Sarajevo je od 11. do 16. augusta domaćin turnira četvrte grupa kvalifikacija UEFA Lige prvaka za žene.

Organizator takmičenja i nosilac grupe je bh. predstavnik SFK 2000 Sarajevo, a u grupi su još Gintra Universitetas (Litvanija), Olimpia Cluj (Rumunija) i Ataşehir Belediyespor (Turska).

"Sama činjenica da nam je povjerena organizacija ovih kvalifikacija je velika čast za naš klub, ali i za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Nadamo se dobrim rezultatima i prolasku u dalje takmičenje", rekao je predsjednik SFK 2000 Sarajevo Aber Babić na pres-konferenciji.

Po riječima trenerice kluba Samire Hurem, ekipa se za ovaj turnir pripremala na Igmanu.

"Pripremali smo se na na Igmanu i odigrali nekoliko prijateljskih utakmica u Subotici. Imamo dobar tim koji može odgovoriti na sve zadatke ovih kvalifikacija", istakla je Hurem.

Utakmice se igraju na stadionima "Grbavica" i "Asim Ferhatović - Hase".

Raspored utakmica:
- 11. augusta:
Gintra - Ataşehir (11.00)
SFK 2000 - Olimpia Cluj (16.30)

-13. augusta:
Olimpia Cluj - Gintra (11.00)
SFK 2000 - Ataşehir (16.30)

- 16. augusta:
Gintra - SFK 2000 (17.00)
Ataşehir - Olimpia Cluj (17.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.