Ubjedljiv trijumf hrvatske momčadi

Nexe uzvratilo Borcu

Adnan Beganović

Nakon što su sinoć bili bolji od Nexea, danas su rukometaši Borca pretrpjeli ubjedljiv poraz od iste ekipe (33:22).

Izabranici Dragana Markovića u drugom susretu sa Nexeom pretrpjeli su ubjedljiv poraz. Od samog početka izabranici Kasima Kamenice bili su bolji i na kraju su sasvim zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Lelić sa 13 i Varvodić sa 5 golova, dok su kod Borca najučinkovitiji bili Đukić sa 7, te Trivundža sa 5 golova.

Prijateljski susret:
Nexe - Borac 33:22 (15:11)

RK NEXE: P.Lelić (4 odbrane), Kozina 1, Eter 3, F. Lelić 13, Mrđenović 1, Mataija, Varvodić 5, Kedžo,Slišković 3, Pivac (3 odbrane),Obad 4, Kević 3, Dundović, L.Vešligaj, Šunjić (3 odbrane). Trener: Kasim Kamenica
RK BORAC: Blažević (3 odbrane), Tešić, Radulović, Sabljić 4, Panić, Stojanović 3, Čelić, Ljubišić (5 odbrana), Nikić, Mandić, Vranješ, Šubara 1, Karačić 2, Trivunđa 5, Đukić 7, Haseljić. Trener: Dragan Marković
SEDMERCI: Nexe 3/5 (F.Lelić 3), Borac m:tel  4/5 (Stojanović 3, Đukić).
ISKLJUČENJA: Nexe 6 minuta (Eter, Slišković, Kević), Borac m:tel  8 minuta (Sabljić 2+2, Karačić, Panić ).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.