Šaleško-savinjski turnir

Bosna poražena i od Vardara

Edmir Škorić

Sarajevska Bosna poražena je od Vardara u drugom susretu na Šaleško-savinjskom turniru, kojeg su organizovali rukometni klubovi Celje i Gorenje.

Na turniru, pored našeg predstavnika, učestvuju Celje, Gorenje, Vardar, Nexe i Tremblaay.

Nakon poraza od Gorenja, izabranici Irfana Smajlagića doživjeli su poraz od Vardara iz Skoplja. U susretu koji se igrao dva puta po dvadeset minuta, Makedonci su slavili rezultatom 16:13, a i na poluvremenu su imali tri gola prednosti (7:4).

Najefikasniji kod našeg predstavnika bio je Čakić sa šest postignutih golova, a kod Vardara briljirao je Doder sa pet golova.


Bosna Sarajevo : Vardar Skopje 13:16 (4:7)

VARDAR PRO SKOPJE: Abarzić, Čanevski, Stoilov, Markovski, Bozančoč, Simović, Kukoski, Sobol 3, Jovčevski 1, Marković 2, Lazarov 3, Georgievski, Petrić 1, Anglejovski 1, Doder 5.
Isključenja:4 minute
7m:8/3

RK BOSNA BH GAS: Uvodić, Martinović, Vrazalić1, Terza, Tojčić, Memić, Mesarić 2, Vujadinović 1,Čakić 6, Halilbegović 1, Raković, Savić, Bašić, Pažin, Međić 1, Mujanović 1, Gorenac 1.
Isključenja:2 minute
7m: 2/1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.