Olimpic u Mostaru slavio na krilima Vladavića i Pliske

Sjajan debi Jusufbegovića, pao Zrinjski

Izgleda da je smjena trenera na klupi Olimpica urodila plodom. Nedim Jusufbegović je imao sjajan debi. Vukovi su u Mostaru sa 4:2 savladali Zrinjski.

Zrinjski je prvi ozbiljnije zaprijetio u večerašnjoj utakmici. Bekić je u 8. minuti prošao po lijevoj strani i uputio centaršut, ali na loptu je zakasnio Zadro.

Četiri minute poslije i Olimpic je imao priliku. Đurić je dobro šutirao iskosa sa desne strane, a Hadžić je odbio loptu u korner. Nakon jedne greške odbrane sarajevske momčadi, Zadro je neometano šutirao, ali lopta je otišla malo pored gola.

Vladavić je u 22. minuti izbjegao ofsajd zamku i izašao sam na Hadžića kojeg je zaobišao i pospremio loptu u mrežu Plemića. Osam minuta poslije gola, Vladavić je imao još jednu prliku kada je šutirao sa lijeve ivice šesnaesterca.

Pliska u 32. minuti prolazi po desnoj strani, a na njega bespotrebno izlazi Hadžić, kojeg je lobovao 24-godišnji napadač Vukova. Dvije minute kasnije Zrinjski je mogao smanjiti rezultat. Sušić je sam izašao na Fejzića, ali golman Olimpica je bio uspješniji.

Vadavić je zaprijetio Hadžiću sa 20-ak metara nakon kombinacije sa Pliskom, međutim golman Plemića je odbranio. Penal za Olimpic u 40. minuti. Aničić je nakon kornera igrao rukom. Vladavić je ralizovao jedanaesterac, ali on je poništen zbog ulaska domaćih navijača na teren. Ipak, siguran je bio i iz drugog puta i pogodio za 0:3.

U drugom poluvremenu Zrinjski je prvi zaprijetio. Aničić je imao dobru priliku, ali slabo je šutirao sa nekih 12 metara i Fejzić je odbranio. Drugi penal na utakmici dosuđen je u 54. minuti, ali ovaj put za Zrinjski. Kutalia je pogodio iz jedanaesterca. Fejzić je procijenio stranu, no bio je to dobar udarac.

Sumnjiva situacija se desila u šesnaestercu Olimpica u 62. minuti. Sudija je možda i mogao dosuditi penal, ali se to nije desilo. Zrinjski je do kraja susreta imao kontrolu igre, a sarajevska momčad pokušavala je odbraniti prednost od dva gola.

Nakon jedne gužve u šesnaestercu Olimpica, poslije jednog kornera, lopta je došla do Marjanovića, a on ju je pospremio u mrežu gola Fejzića. Vukovi su ostali sa igračem manje deset minuta prije kraja utakmice. Subašić je dobio drugi žuti karton. Zrinjski je imao priliku da izjednači u 84. minuti, ali Bekić je zakasnio na jedan centaršut.

Pliska je u 86. minuti pogodio za 2:4 i tako osigurao pobjedu Olimpica. Ofanzivac Vukova iskoristio je nesporazum Hadžića i odbrane Plemića, nakon jedne duge lopte Fejzića, i postigao svoj drugi gol na utakmici. Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao, ostalo je 2:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.