Otočki mediji tvrde

Adebayor u Tottenhamu na pozajmici

Adnan Beganović

Prema pisanju otočkih medija kasno sinoć čelnici Manchester Cityja i Tottenhama dogovorili su transfer Emmanuela Adebayora.

Otočki mediji pišu da će Adebayor u Tottenhamu provesti godinu dana kao pozajmljen igrač, a nakon današnjeg liječničkog pregleda uslijedit će potpisivanje ugovora.

Podsjetimo, Adebayor je drugi dio prošle sezone proveo u Realu kao pozajmljen igrač, a najveća barijera njegovom dolasku među Pijetlove bila je mjesečna plata, no navodno je dogovoreno da mu londonski klub isplaćuje većinu od 170.000 funti koliko zarađuje mjesečno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.