Plemići uzeli bod na Grbavici

Musa: Borit ćemo se za Evropu

Adnan Beganović

Fudbaleri Zrinjskog u 4. kolu Premijer lige gosotovali su na Grbavici s koje su se kući vratili sa jednim bodom, a trener Plemića Slaven Musa zadovoljan je sa onim što je njegova ekipa pokazala na utakmici.

"Imali smo problema sa sastavom, odnosno Zadro i Aničić zbog povreda nisu ni doputovali u Mostar, dok se Bekić prije utakmice požalio na prehladu, pa je ostao na klupi. U prvom dijelu nismo toliko loše stajali i nakon prvog gola nisam želio da srljama. Naš cilj je bio napasti na kraju utakmice, pokušati iznenaditi Želju. Međutim, uspjelo nam je da prije toga postignemo tri gola i zadovoljan sam sa osvojenom bodom", rekao je Musa.

"Prije ove utakmice sam tvrdio i dalje stojim iza toga, Željezničar ima najbolju ekipu u Bosne i Hercegovini. Gledao sam uživo i Borac, i Široki i Sarajevo, te mislim da su Plavi mnogo bolji, no zašto nemaju adekvatne rezultate, na to pitanje odgovore moraju potražiti Amar i njegovi izabranici", osvrnuo se Musa na krizu rezultata sarajevske momčadi, te je na kraju dodao:

"Sa pet bodova iz četiri kola mogu biti i zadovoljan i nezadovoljan. U gostima smo osvojili svih pet, dok smo kući poraženi od Olimpica. Mlada smo ekipa, koja će još mnogo oscilirati, no mislim da ćemo se na kraju boriti za Evropu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.