Banja Luka kup

Borac bolji od Skauta, Zvezda od Bjelovara

A. Beganović

Drugog takmičarskog dana Banja Luka kupa snage su odmjeribi bh. klubovi Borac i Izviđač, a nakon 60 minuta više razloga za slavlje imali su domaći rukometaši, koji su slavili rezultatom 29:27.

Duel Borca i Izviđača bio je dosta izjednačen, a izabranici Dragana Markovića do trijumfa su došli u posljednjim minutama utakmice. Naime, pri rezultatu 26:26 Borac pravi seruju od 3:0 i tako rješava pitanje pobjednika.

Kod Borca najefikasniji su bili Sabljić sa 6, te Obradović i Đukić sa po 5 golova, dok su kod Izviđača Matić sa 8 i Malinović sa 6 golova bili najučinkovitiji.

U drugoj utakmici drugog takmičarskog dana Crvena zvezda je rezultatom 26:19 savladala Bjelovar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.