5. kolo Premijer lige BiH

Široki Brijeg dočekuje GOŠK

Večeras od 20:00 sati na Pecari će mali hercegovački derbi odigrati Široki Brijeg i novak u Premijer ligi, ekipa GOŠK-a iz Gabele.

Širokobriježani se nisu proslavili u prošlom kolu na gostovanju kod Slobode i sigurno da će u ovoj utakmici tražiti povratak na pobjedničke staze.

Iako su svi u Tuzli, zbog problema koje ima ekipa Slobode, očekivali najmanje bod, Širokobriježani su razočarali. Propustili su par izglednih šansi, baš kao u susretu sa Borcem na Pecari, a onda je slijedila kazna. U 88.minuti Bertoša ruši Nikolića unutar šeasnaesterca, a siguran izvođač sa "kreča"  je Zoletić koji Slobodi donosi vrijedna tri boda.

S druge strane ekipa GOŠK-a nakon poraza od Sarajeva u Čitluku i Slavije u Lukavici, na gostovanju kod Kozare osvaja bod, a puni plijen protiv Leotara u prošlom kolu rezultatom 2:1, u utakmici koju su odigrali na svom stadionu Podavale.

Ova utakmica je zanimljiva i iz jednog drugog razloga. Naime, već nekoliko godina Široki Brijeg šalje na posudbu igrače iz omladinskog pogona baš u GOŠK, a večeras će za GOŠK konkurirati čak petorica Širokobriježana, Antonio Soldo, Vlado Hrkać, Tomislav Tomić, Damir Zlomislić i Ante Hrkać.

Vjerujemo da će iz ovih razloga ovaj susret privući nešto više gledatelja na tribine Pecare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.