Košarkaški transfer u Turskoj

Shumpert iz Bešiktaša u Efes Pilsen

Turski Euroligaš Efes Pilsen u svoje redove doveo je Prestona Shumperta (198 cm visine, 1979. godište) sa koledža Syracuse sa kojim je potpisao ugovor na dvije godine. Iako je bilo govora kako će Amerikanac još prije mjeseca dana postati stanovnik Istanbula to se dogodilo tek u ponedjeljak kada je potpisan dvogodišnji ugovor.

Turska publika veoma dobro poznaje Shumoperta. Prošle godine igrao je za Bešiktaš za koji je u ULEB cupu (igrao na Final-eight u Torinu) prosječno postizao 17.5 poena, 4.6 skokova i 1.5 asistenciju u 15 utakmica. Prije Bešiktaša igrao je za italijanske klubove - Benetton Treviso, Climamio Bologna, Armani Jeans i Livorno, a prvi evropski tim u koji je stigao sa koledža bio je francuski Besancon.
Dolaskom ovog Amerikanca Efes Pilsen je skoro kompletirao roster kako bi u narednoj sezoni napravio korak dalje od ovogodišnje kada je eliminisan u polufinalu play-offa Turske od finaliste Turk Telekoma, te kako bi u Euroligi konačno otišao dalje od Top-16 faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.