Nakon transfera Coatesa

Saradnja Liverpoola i Nacionala

Damien Comolli, direktor za fudbal Liverpoola, prezadovoljan je sa ljudima iz urugvajskog Nacionala nakon transfera Sebastiena Coatesa.

U redovim Redsa igra još jedna igrač koji je prošao akademiju Nacionala i to Luis Suarez koji je nastupao za slavni klub iz Montevidea prije Groningena i Ajaxa.


"Prvo se zahvaljujem ljudima iz Nacionala na čelu sa predsjednikom i direktorom na sjajnoj saradnji jer su bili vrlo fer u transferu Coatesa. Mi sad želimo da nađemo soluciju za što tešnju saradnju sa ovim klubom koji ima fantastičnu Akademiju. Sad imamo dva igrača koja su prošla njihovu školu, a u timu Urugvaja koji je osvojio Copa Americu od 23 igrača čak 14 je igralo ili poniklo u ovom klubu. To je fantastičan rezultat. Mi od Južnoamerikanaca imamo i Maxy Rodrigueza i Lucasa, naravno Suareza i sad Sebastiena i ne vidim razlog da u budućnosti ne nastavimo dovoditi igrače Nacionala", zaključio je Camolli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.