Novosti sa Ostrva

City u finansijskim problemima

Predsjednik Manchester Cityja Garry Cook potvrdio je nagađanja da vlasnik engleskog prvoligaša Thaksin Shinawatra trenutno nije u stanju finansirati klub, a informaciju su prenijeli britanski mediji.
Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, koji je prošlog ljeta postao većinski vlasnik Manchester Cityja, u svojoj domovini se suočava sa optužbama za korupciju.

Nagađanja o problemima počela su nakon što su izostala očekivana pojačanja u prelaznom roku. Engleski mediji su u srijedu objavili da je bivši predsjednik kluba John Wardle u proteklih godinu dana tri puta posudio po dva miliona funti Cityju.
Predsjednik kluba Garry Cook ističe kako su vratili posuđeni novac, te da nisu u poteškoćama, a dodao je kako je do zadnje posudbe došlo kako bi se Blackburnu isplatila odšteta zbog angažiranja trenera Marka Hughesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.