Poraz za Man Utd.

Zenit osvojio Super kup

Prvi put u svojoj istoriji, Zenit iz St. Petersburga osvojio je evropski Super kup. Bez Ronalda Manchester nije imao oštrine koja je potrebna da bi se slavilo u jednoj ovako velikoj utakmici.

Ruski klub do zaslužene prednosti je došao preko Pogrebniaka u 44. minuti nakon što je iz kornera centrirao Dominguez. I otvaranje drugog poluvremena pripalo je igračima Zenita. U svom debiju Danny je pretrčao Vidića i Ferdinanda i poslao Van der Sara u jednu, a loptu u drugu stranu.

Mancherter United vratio se u igru 13 minuta kasnije, pogodkom Vidića. Nani je izveo korner, slobodnu loptu pokupio Roonez i poslao je Tevezu koje je uposlio Vidića.

Do kraja vidjeli smo samo uzaludan pokušaj Scholesa kojim je u 89. minuti zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.




Manchester United - Zenit 0:1 (P. Pogrebnyak 44')


Manchester United - Zenit 0:2 (Danny 58')


Manchester United - Zenit 1:2 (N. Vidic 71')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.