Wenger: Igrači moraju doći sebi

Arsenal se nalazi u veoma teškoj situaciji. Topnici su samo jedno mjesto iznad opasne zone. Nakon poraza od Blackburna, Arsene Wenger okrivio je igrače.

U susretu protiv Blackburna na Ewood Parku u kojem je Arsenal poražen sa 4:3, igrači Topnika postigli su dva autogola. Wenger je poručio igračima da ako žele tražiti krivca neka pogledaju u ogledalo.

"Nedostatak koncentracije, manjak komunikacije i nepostojanje koordinacije su glavni problemi Arsenala. Kada postignete autogol, onda probleme ne morate tražiti nigdje osim u ogledalu", rekao je Wenger.

"To je bilo frustrirajuće. Frustracija u kombinaciji sa razočarenjem nas ubija. Najgori dio ove igre jeste kada ne izgubite utakmicu, već je poklonite. Možemo samo napredovati samo ako igrači dođu sebi", dodao je francuski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.