Dario Dumić (broj 33)

Kopenhagen nastavlja "gaziti"

Brondby poražen, Dumić ponovo dobio priliku

Ni nakon desetog kola danske Superlige, Kopenhagen nije upisao poraz. Danas su savladali Brondby na gostovanju sa 2:1.

Mikkel Thygesen je doveo Brondby u vodstvo u 38. minuti, ali domaći to nisu uspjeli sačuvati do kraja susreta.

Dame N'Doye je izjednačio u 59. minuti, a u posljednjim trenucima utakmice Cesar Santin je donio devetu pobjedu Kopenhagenu u ovoj sezoni.

Dario Dumić dobio je priliku u redovima Brondbyja pred sami kraj susreta. Mladi danski reprezentativac koji je u više navrata isticao želju da zaigra za BiH, dobio je priliku u nekoliko utakmica ove sezone i uskoro možemo očekivati da postane standardan prvotimac.

U drugoj današnjoj utakmici Aarhus je savladao Nordsjaelland sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Peter Graulund u 18. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.